Άγης Τσίγκος: Το Πολυτεχνείο Ζει, συγκινεί και εμπνέει τη Νεολαία και το Λαό.1973 – 2022 49 ΧΡΟΝΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Γράφει:

Ασπρόπυργος

16/11/2022, 6:15 μμ

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Συνθήματα όπως Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία αγγίζουν και σήμερα τους νεότερους – σε μια εντελώς διαφορετικά δύσκολη εποχή που διανύουμε.

Το σύνθημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου επίκαιρο πάλι σήμερα με την Ακρίβεια να φτωχοποιεί μεγάλα τμήματα του λαού μας, την Παιδεία να υποβαθμίζεται και να συκοφαντείται το φοιτητικό κίνημα για να επιβληθεί αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια.

Η Δημοκρατία και οι Ελευθερίες  συρρικνώνονται σε πολλούς τομείς, όπως στους εργασιακούς  χώρους και στην  ενημέρωση με την μονοφωνία στα περισσότερα ΜΜΕ, που στηρίζουν  αυτήν την  πολιτική.

Συμπληρώνονται σαράντα εννέα χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Σαράντα εννέα χρόνια από μια κρίσιμη ιστορική στιγμή της νεότερης Ελλάδας, που προκάλεσε καθοριστικούς τριγμούς στη δικτατορία των συνταγματαρχών, αλλά και προσδιόρισε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το ανελεύθερο καθεστώς και τις μεθοδεύσεις του, που είχαν επιβληθεί στη χώρα από το 1967.

Το Πολυτεχνείο συγκινεί και εμπνέει τη Νεολαία και το Λαό.

Κάθε χρόνο τιμούμε τα συνθήματα του Πολυτεχνείου, τα οποία συνεχίζουν να αποτελούν κάλεσμα σε αγώνα για τη νέα γενιά και τον λαό .

Η Ιστορία δεν ξαναγράφεται , δεν διαστρεβλώνεται , δεν αναθεωρείται.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του ’73 έχει βάλει τη σφραγίδα της στην πορεία της Μεταπολίτευσης. Αποτελεί την κορυφαία Αντιδικτατορική εκδήλωση ενάντια στη  Χούντα των  συνταγματαρχών.

Ο ετήσιος εορτασμός δίνει τη δυνατότητα για μια συνεχή υπόσχεση  στον αγώνα και τα συνθήματα του, ώστε να είναι επίκαιρος  και χρήσιμος για την τρέχουσα συγκυρία.

Όλα αυτά τα χρόνια μετά την Μεταπολίτευση, αρκετοί προσπάθησαν να το συκοφαντήσουν, να αναπτύξουν αφηγήματα που να διαφέρουν από την πραγματικότητα, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Το Πολυτεχνείο  παραμένει  ένα Ιστορικό Ορόσημο και Ελπίδα στον διαρκή Αγώνα για Δημοκρατία, Ελευθερία, για την προάσπιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Λαϊκής Κυριαρχίας.

Όλα αυτά ενέπνευσαν εκείνους τους νέους να μιλήσουν, να αντισταθούν, να αγωνιστούν και να μην διστάσουν να χύσουν το αίμα τους για να κάνουν το όραμά τους πραγματικότητα.

Η ελπίδα, οδηγός των φοιτητών εκείνες τις γενναίες ώρες, δεν έσβησε και ούτε πρόκειται να σβήσει όσο το Πολυτεχνείο ζει.

Και το Πολυτεχνείο ζει!

Ζει μέσα από τις ιδέες του, ζει μέσα από τις ψυχές που θυσιάστηκαν, ζει σήμερα μέσα σε κάθε ελεύθερο μυαλό.

Στις μέρες μας, είναι ευρύτατα γνωστό, πως διάφοροι νοσταλγοί της χούντας, ακροδεξιοί, ρατσιστές, θιασώτες του αυταρχισμού, αλλά και της αναθεώρησης της Ιστορίας, προβάλλουν ξανά από το σκοτάδι του παρελθόντος, κηρύσσοντας το μίσος τους για οτιδήποτε προοδευτικό.

Για αυτό σήμερα συμμετέχουμε  σε   εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν  για να  τιμήσουμε την εξέγερση,  όπως κάθε  χρόνο και απονέμουμε φόρο τιμής σε κάθε πράξη Αντίστασης και συνεχίζουμε τον αγώνα μας για μια καλύτερη ζωή, για Ελευθερία, Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Πάντα επίκαιρος ο αγώνας σήμερα:

  • Για την μείωση της ανεργίας και την υπεράσπιση των κατακτήσεων των εργαζομένων και την διεύρυνση τους
  • Την αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες, αγωνιζόμενοι ενάντια στην υποβάθμιση και την ιδιωτικοποίηση που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση
  • Την ενίσχυση του Συστήματος Δημόσιας Υγείας ώστε να  ανταποκριθεί στις ανάγκες που προκύπτουν λόγω της πανδημίας και στις σύγχρονες απαιτήσεις για την περίθαλψη του Λαού.
  • Αγώνας για την υπεράσπιση των δημοκρατικών κατακτήσεων και την μείωση των ανισοτήτων, για να βάλουμε φραγμό απέναντι στην κλιματική κρίση που απειλεί την ποιότητα ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων.

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Δημοτικός Σύμβουλος

Τσίγκος Αγησίλαος

Διαβάστε επίσης