Άγης Τσίγκος: το κίνημα των δημοτών του Ασπροπύργου θα διεκδικήσει λύσεις για ανάπτυξη με πράσινο πρόσημο

Γράφει:

Ασπρόπυργος

05/06/2021, 2:25 πμ

Ο Ασπρόπυργος χρειάζεται ανάπτυξη κινήματος από τους Δημότες για το περιβάλλον που θα διεκδικήσει μαζί με φορείς, που ενδιαφέρονται πραγματικά για το περιβάλλον, να ασκήσουν πίεση για να ανατραπούν οι σχεδιασμοί και να δοθούν λύσεις για ανάπτυξη με πράσινο πρόσημο.

Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου.

Μέρα Προβληματισμού για τον τόπο που ζούμε.
Ασπρόπυργος και Δυτική Αττική στο στόχαστρο.

Χρόνια μάστιγα η ατμοσφαιρική ρύπανση από την χωματερή, τις ρυπογόνες βιομηχανίες και τις ανεξέλεγκτες καύσεις.
Αποφάσισαν νέο Εργοστάσιο Επεξεργασίας Αποβλήτων για άλλα 30 Χρόνια στη Φυλή.
Στην 5η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου αποφάσισαν να προωθήσουν στη Φυλή μια νέα Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (που παραπλανητικά βαφτίζουν “Κεντρικού Τομέα”), δρομολογώντας έτσι εκεί, την επεξεργασία τουλάχιστον του 80% των απορριμμάτων της Αττικής και την ταφή του συνόλου των απορριμμάτων ή/και υπολειμμάτων της Αττικής.
Είναι η μεγαλύτερη χωματερή στην Ευρώπη. Η επέκταση που σχεδιάζεται θα κάνει αιωνόβια τη λειτουργία της.
Η Δυτική Αττική έχει στη Φυλή τα σκουπίδια όλης της Αττικής 60 χρόνια τώρα.
Οι ανεξέλεγκτες καύσεις συνεχίζονται και μεγάλες περιοχές του Δήμου μας έχουν μετατραπεί σε ανοικτές χωματερές και πολλοί συμπολίτες μας δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ιδιοκτησίες τους.
Πρόσφατα η Δυτική Αττική έχασε ένα σημαντικό πνεύμονα με την μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά στα Γεράνεια. Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις στη περιοχή και όχι μόνο, θα είναι τεράστιες. Η αποψίλωση των βουνών θα επιτείνει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και ενδέχεται να οδηγήσει σε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Οι κάτοικοι είναι ήδη προβληματισμένοι και ανήσυχοι για την επόμενη ημέρα.
Να κηρυχθεί η περιοχή άμεσα αναδασωτέα.
Να υπάρξει μέριμνα για την άμεση οχύρωση των πληγεισών και όμορων περιοχών από τα όμβρια ύδατα που θα προκύψουν από τον ορεινό όγκο.

Για τον Ασπρόπυργο χρειάζεται ανάπτυξη κινήματος από τους Δημότες για το περιβάλλον που θα διεκδικήσει μαζί με φορείς, που ενδιαφέρονται πραγματικά για το περιβάλλον, να ασκήσουν πίεση, να εκφράσουν δημιουργικές προτάσεις στους φορείς που αποφασίζουν ( Δήμο, Περιφέρεια, Κυβέρνηση), ανάλογα με τις αρμοδιότητες και δικαιοδοσία που έχουν και να ληφθούν μέτρα για την αποτροπή της ρύπανσης, αλλά και την ανάδειξη των φυσικών πλεονεκτημάτων που υπάρχουν στην περιοχή μας:

α) Για τον έλεγχο των δραστηριοτήτων που επιβαρύνουν το περιβάλλον στη πόλη
μας, να ληφθούν μέτρα με βάση την νομοθεσία για το περιβάλλον, ώστε να σταματήσει επιτέλους η δύσκολη αυτή κατάσταση που βιώνουμε.

β) Αξιοποίηση και ανάδειξη των μοναδικών για την Δυτική Αττική φυσικών πλεονεκτημάτων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου μας και έχουν μεγάλη υπερτοπική αξία, όπως η λίμνη των Ρειτών, η σημερινή λίμνη Κουμουνδούρου και το παραλιακό μέτωπο.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ
Δημοτικός Σύμβουλος

Τσίγκος Αγησίλαος

Διαβάστε επίσης