Άγης Τσίγκος: Ποτέ πια φασισμός. Ειρήνη, Δημοκρατία, Ελευθερία, Κοινωνική Δικαιοσύνη!

Γράφει:

Ασπρόπυργος

28/10/2021, 12:07 πμ

28η Οκτωβρίου 1940 – 28η Οκτωβρίου 2021

Συμπληρώνονται 81 χρόνια από την επίθεση της φασιστικής Ιταλίας στη χώρα μας και την έναρξη του Αντιφασιστικού και Αντιναζιστικού αγώνα του Ελληνικού Λαού.

Η φετινή επέτειος συμπίπτει με τον εορτασμό των 200 Χρόνων από την έναρξη της επανάστασης του 1821.

Η Ελλάδα του 2021 είναι αντιμέτωπη με πολλαπλές και συνεχείς κρίσεις εορτάζει την 28η Οκτωβρίου και αναμετράται με κρίσιμα και ουσιαστικά προβλήματα.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί μια ημέρα μνήμης και περηφάνιας για την ομοψυχία των Ελλήνων, που με αποφασιστικότητα αντιστάθηκαν στο φασισμό και το ναζισμό, υπερασπιζόμενοι τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας και θυσιάστηκαν γι’ αυτά.

Στον αγώνα αυτό κινητοποιήθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας, αλλά και χιλιάδες άμαχοι στην προσπάθεια προώθησης εφοδίων στα μάχιμα τμήματα και έδωσαν την πρώτη νίκη των συμμαχικών δυνάμεων ενάντια στον φασισμό.

Αποτελεί παρακαταθήκη και έμπνευση για τους σημερινούς αγώνες υπέρ της βελτίωσης της ποιότητας ζωή μας και την ηχηρή άρνηση σε ότι αντιβαίνει αρχές και αξίες της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του ανθρωπισμού.

Αγωνιζόμενοι για την ειρήνη, την κοινωνική δικαιοσύνη που στους καιρούς μας δεν είναι δεδομένη, διότι τόσο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι δυνάμεις του μίσους επιχειρούν να σηκώσουν κεφάλι εκμεταλλευόμενοι το δράμα των προσφύγων την οικονομική κρίση και τις κοινωνικές ανισότητες.

Η υπεράσπιση της δημοκρατίας, η εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων, η μάχη για μια κοινωνία απαλλαγμένη από διακρίσεις κάθε είδους, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση όλων των προοδευτικών πολιτών.

Στεκόμαστε πλάι και παραδειγματιζόμαστε από την τεράστια αυτή προσπάθεια των προγόνων μας για την υπεράσπιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης .

Ο Eπικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Δημοτικός Σύμβουλος

Τσίγκος Αγησίλαος

Διαβάστε επίσης