Άγης Τσίγκος: Ο Αγώνας ενάντια στο φασισμό παραμένει επίκαιρος.

Ασπρόπυργος

08/05/2020, 8:20 μμ

Ο Άγης Τσίγκος, επικεφαλής του συνδυασμού Ασπρόπυργος Αναγέννηση Τώρα, σε ανακοίνωσή για την επέτειο της 9 Μαΐου επισημαίνει ότι “Ο Αγώνας ενάντια στο φασισμό παραμένει επίκαιρος.”

Δείτε την ανακοίνωση:

9 Μαΐου 1945.
Η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
75η Επέτειος.
Συμπληρώνονται 75 χρόνια από τη Νίκη εναντίον του φασισμού, που κόστισε τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους και άφησε ερείπια σε όλη την Ευρώπη και τον Κόσμο.
Η πατρίδα μας πλήρωσε βαρύ τίμημα με 600.000 νεκρούς από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, την πείνα , τις κακουχίες, τον Αγώνα της Εθνικής Αντίστασης και τα δεκάδες ολοκαυτώματα σε πόλεις και χωριά από τις δυνάμεις κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες.
Η 9η Μαΐου είναι ημέρα Μνήμης αλλά και στοχασμού για να μην ξεχάσουμε και το τέρας του φασισμού επιστρέψει πάλι.
Βλέπουμε στις μέρες μας κράτη να καταστρέφονται, από επεμβάσεις τρίτων χωρών, με όξυνση φυλετικών η θρησκευτικών διαφορών ,δημιουργούν εμφύλιους με μισθοφόρους , δήθεν στο όνομα της «Δημοκρατίας» και της προάσπισης δικαιωμάτων, στην ουσία όμως , για να έχουν πρόσβαση στις πλουτοπαραγωγικές πηγές των χωρών, που με τις επεμβάσεις τους αποσταθεροποιούν .
Πρόσφυγες από τις εμπόλεμες χώρες και οικονομικοί μετανάστες διασχίζουν τη Μεσόγειο, με κίνδυνο της ζωής τους, για να φύγουν από τις εμπόλεμες ζώνες και από τις χώρες που έχουν απομυζήσει οικονομικά οι ισχυροί.
Ο Αγώνας ενάντια στο φασισμό παραμένει επίκαιρος.
Είναι Αγώνας για την Ειρήνη και την Ισότιμη Οικονομική Ανάπτυξη των Χωρών.
Αγώνας ενάντια στη λήθη και την παραχάραξη της Ιστορίας.
Αγώνας για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων και οφειλών.

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ
Δημοτικός Σύμβουλος
Τσίγκος Αγησίλαος

Διαβάστε επίσης