Άγης Τσίγκος: ΟΧΙ στη μετατροπή του μοναδικού νοσοκομείου του Θριασιου σε Νοσοκομείο αποκλειστικά για covid

Γράφει:

Ασπρόπυργος, Δυτική Αττική

01/04/2021, 7:23 μμ

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ αντί να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές, αποφάσισε να μετατρέψει το Θριάσιο Νοσοκομείο σε αποκλειστικά Νοσοκομείο covid.

Η απόφαση αυτή αφήνει τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής χωρίς δημόσια υγειονομική κάλυψη για τα μη covid περιστατικά.

Το Γενικό Θριάσιο Νοσοκομείο είναι το μοναδικό νοσοκομείο που καλύπτει τις ανάγκες των χιλιάδων κατοίκων αλλά και χιλιάδων εργαζομένων τής ευρύτερης περιοχής.

Το Θριάσιο Πεδίο με τις μεγάλες εταιρείες αλλά και τις πολυάριθμες μικρές επιχειρηματικές δραστηριότητες όπου απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι, θα μείνει απροστάτευτο, χωρίς οι κάτοικοι να έχουν άμεση παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών για τα εκτός covid περιστατικά.

Η αναστολή αντιμετώπισης περιστατικών για όλα τα υπόλοιπα νοσήματα από τα τμήματα και τις κλινικές του Θριασίου θα επιβαρύνει την υγεία των κατοίκων και εργαζομένων της περιοχής οι οποίοι δεν θα έχουν άμεση πρόσβαση.

Να προχωρήσει η κυβέρνηση στην άμεση ενίσχυση με μόνιμο υγειονομικό προσωπικό στο μοναδικό Γενικό Νοσοκομείο στο Θριάσιο Πεδίο και ΟΧΙ στη μετατροπή του σε Νοσοκομείο αποκλειστικά για covid.

Αβεβαιότητα και ανασφάλεια έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση σε όλους τους πολίτες από τα «ήξεις- αφήξεις» των αποφάσεων.

Είναι πια ξεκάθαρο, πως η πρόβλεψη και η μέριμνα δεν είναι τα πιο δυνατά σημεία της κυβέρνησης στη διαχείριση αυτού του τρίτου κύματος.

Καλούμε τον Δήμο Ασπροπύργου να αντιδράσει σε αυτήν την απόφαση της κυβέρνησης.

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Δημοτικός Σύμβουλος

Τσίγκος Αγησίλαος

Διαβάστε επίσης