Άγης Τσίγκος: Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά, γεμάτη γνώσεις, εμπειρίες, έμπνευση και επιτυχίες! Υγεία και Δύναμη σε όλα τα Παιδιά, Εκπαιδευτικούς και Γονείς στο ταξίδι της γνώσης!

Γράφει:

Ασπρόπυργος

12/09/2022, 10:27 πμ

Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά!

Ευχόμαστε σε όλη τη σχολική κοινότητα, μαθητές/μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικούς, υγεία και δύναμη ενόψει του νέου σχολικού έτους.

  • Ξανανοίγουν τα σχολεία με παρούσες δυστυχώς την πανδημία, την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, που δημιουργούν την ανάγκη για σοβαρή οικονομική ενίσχυση των σχολικών μονάδων. Χωρίς όλους τους εκπαιδευτικούς στη θέση τους, με πάρα πολλά κενά.
  • Οι σχολικές τάξεις θα παραμείνουν στα περισσότερα σχολεία με 25 και 27 παιδιά, και το προσωπικό καθαριότητας ανεπαρκές.
  • Η πανδημία ανέδειξε της τεράστιες ελλείψεις στην παιδεία , αλλά και την ευκαιρία να πραγματοποιηθούν σοβαρές επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα, εφόσον υπάρχει θέληση, που θα έδιναν περισσότερες γνώσεις και μεγαλύτερη ασφάλεια στην εκπαιδευτική κοινότητα.
  • Η κυβέρνηση αντί να στηρίξει τη νέα γενιά, τη γενιά που τόσο σκληρά δοκιμάστηκε από την πανδημία, στον αγώνα της για μόρφωση, πήρε μέτρα που τα έκαναν όλα πιο δύσκολα. Πιο δύσκολο να μεταβείς από τάξη σε τάξη και να πάρεις απολυτήριο Λυκείου με την Τράπεζα Θεμάτων. Πιο δύσκολο να περάσεις στο πανεπιστήμιο, με τη διπλή ελάχιστη βάση εισαγωγής που θεσμοθέτησε.
  • Η κυβέρνηση δεν θέλει να δώσει χρήματα για να προσλάβει περισσότερους εκπαιδευτικούς και επιμένει στην τοποθέτηση χιλιάδων αναπληρωτών.
  • Σε άλλες χώρες της Ε.Ε. έχουν μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, έχουν βρει συμπληρωματικές αίθουσες και έχουν αυξήσει τον αριθμό των εκπαιδευτικών.
  • Η δημοτική μας παράταξη έχει επανειλημμένα φέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβουλίου για την λήψη Άμεσων μέτρων για την Παιδεία στον Ασπρόπυργο, όπως για την άμεση λειτουργία του 2ου ΓΕΛ Ασπροπύργου, που θα μπορούσε να αποσυμφορήσει το 1ο ΓΕΛ, όμως τίποτα δεν προχώρησε επί της ουσίας.
  • Είμαστε στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας για ασφαλείς συνθήκες διδασκαλίας, με την διεκδίκηση για 15μελη τμήματα , για επάρκεια καθαριστριών σε όλη την διάρκεια του σχολικού ωραρίου και την πρόσληψη εκπαιδευτικών για την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων.

Καλή και Δημιουργική Σχολική χρονιά!

Υγεία και δύναμη σε όλα τα παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς, στο ταξίδι της γνώσης!

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Τσίγκος Αγησίλαος

Διαβάστε επίσης