Άγης Τσίγκος: Η πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Ο κόσμος της Εργασίας που είναι η μεγάλη Κοινωνική Πλειοψηφία με οδηγό τους αγώνες της Εργατικής Πρωτομαγιάς, θα παλέψει μέσα από τα Εργατικά Σωματεία με Ενότητα και Αλληλεγγύη για να μπει Τέλος στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα

Γράφει:

Ασπρόπυργος, Πολιτική

01/05/2023, 4:31 μμ

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2023

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

Αγώνας για προάσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών, είναι αγώνας για την Δημοκρατία.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ, ΑΛΛΑ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ.

Η   Εργατική Πρωτομαγιά  137 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση στο  Σικάγο   αποτελεί ημέρα τιμής και διαχρονικό σύμβολο των αγώνων  του κόσμου της εργασίας  για αξιοπρεπή ζωή, για κοινωνική δικαιοσύνη, ειρήνη και  δημοκρατία.

Ο κόσμος της εργασίας και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία με οδηγό τους αγώνες της Εργατικής Πρωτομαγιάς, θα παλέψει με ενότητα και αλληλεγγύη για να μπει τέλος στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα. Θα αγωνιστεί για το δικαίωμα σε αξιοπρεπείς αμοιβές και  συνθήκες εργασίας, για  πραγματική στήριξη  των ανέργων και προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, για ισχυρό δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας και κοινωνικό κράτος. Για μια καλύτερη ζωή για όλες και όλους.  Για ειρήνη  δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ πιστή στις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές μέσα σε λιγότερο από 4 χρόνια ξήλωσε όλες τις φιλεργατικές ρυθμίσεις,  απορρύθμισε  πλήρως το εργατικό δίκαιο και συρρίκνωσε  το κοινωνικό κράτος.

Η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων και ο αδιάκοπος  αγώνας δεν πρέπει να σταματούν  απέναντι στις πολιτικές που οδηγούν τη μεγάλη πλειοψηφία στην ανέχεια και την απόγνωση για να διασφαλίσουν τεράστια κέρδη σε μια ελάχιστη μειοψηφία. Οι πολιτικές αυτές  γεννούν και αυξάνουν καθημερινά τις ακραίες ανισότητες, τον πόλεμο, την οικολογική καταστροφή.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΚΤΑΩΡΟΥ

ΟΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΕΠΤΟ

Επαναφορά των ελέγχων για τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Αγώνας για προάσπιση εργατικών δικαιωμάτων, ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών.

Είναι αγώνας για τη Δημοκρατία.

Η Πρωτομαγιά του 2023 βρίσκει τους εργαζόμενους της πατρίδας μας σε σκληρή δοκιμασία, λόγω του ακρίβειας και της ενεργειακής  πολιτικής και των δραματικών αλλαγών που έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση μετατρέποντας την αγορά εργασίας σε πεδίο νομιμοποίησης της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Ο αγώνας των εργαζομένων για δουλειά με αξιοπρέπεια, είναι συνεχής.

Η ελληνική κοινωνία για περισσότερο από μία δεκαετία βιώνει τις εξάρσεις και τις υφέσεις μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που από το φθινόπωρο του 2021με την έκρηξη της ακρίβειας πήρε πρωτοφανείς διαστάσεις αλλά και από τον Φεβρουάριο 2022 με την Ρωσική  εισβολή στην Ουκρανία.

Η εξέγερση των εργατών του Σικάγου το 1886, αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες στιγμές της ανάπτυξης των αγώνων στη νεότερη εποχή.

1η Μαΐου 1936, Θεσσαλονίκη, Απεργία και μεγάλες κινητοποιήσεις καπνεργατών και άλλων κλάδων, οδηγήθηκαν σε βίαιη καταστολή με θύματα από την Κυβέρνηση Μεταξά. Ο θρήνος της μάνας ενός θύματος, ενέπνευσε τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο για τη συγγραφή του ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ.

1η Μαΐου 1944, η εργατική Πρωτομαγιά συνέπεσε με την εκτέλεση 200 Ελλήνων πατριωτών από τα ναζιστικά στρατεύματα ως αντίποινα. Αποτίουμε φόρο τιμής σε κείνους που αντιμετώπισαν με σθένος το εκτελεστικό απόσπασμα του κατακτητή.

Τα μηνύματα της εργατικής πρωτομαγιάς, πάντα επίκαιρα, συσπειρώνουν τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και αμοιβές, που στην χώρα μας έχουν συρρικνωθεί μετά την πολυετή οικονομική κρίση και των δραματικών αλλαγών που επέβαλε η κυβέρνηση στην αγορά εργασίας.

Η Δημοτική μας Παράταξη Ασπρόπυργος Αναγέννηση Τώρα, κατανοεί τα προβλήματα και θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των δίκαιων διεκδικήσεων των εργαζομένων, αγωνιζόμενη για την ποιότητα ζωής, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξία.

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Δημοτικός Σύμβουλος

Τσίγκος Αγησίλαος

Διαβάστε επίσης