Άγης Τσίγκος για φυλακές:Δεν θέλουμε τέτοιου είδους “Ανάπτυξη” στον Ασπρόπυργο-θέλουμε σχολεία και Κέντρο Υγείας

Ασπρόπυργος

23/11/2020, 7:19 μμ

Με ανακοίνωσή του ο Άγης Τσίγκος, επικεφαλής της Δημ. Παράταξης “ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ”, κατηγορεί τόσο την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τα «Αναπτυξιακά Μέτρα» της, όσο και την Δημοτική Αρχή για αδράνεια σχετικά με την μετεγκατάσταση των φυλακών στον Ασπρόπυργο και το σχόλιο της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής σχετικά με την συναίνεση της Δημοτικής Αρχής.

Σάλος έχει ξεσπάσει στον Ασπρόπυργο μετά το σχόλιο της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής

Δείτε την ανακοίνωση του κ.Τσίγκου:

ΟΧΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ!

Την Πέμπτη 19/11/2020 μέσα στην δραματική επιδείνωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας ξεκίνησαν εργασίες κατεδάφισης στο χώρο που θέλουν να μεταφέρουν τις φυλακές Κορυδαλλού. Οι εργασίες ξεκίνησαν με την παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και της Γενικής Γραμματέως Αντι-εγκληματικής Πολιτικής, συνοδευόμενοι μάλιστα και από τον Δήμαρχο Κορυδαλλού.

Η περιοχή είναι θεσμοθετημένη ως Ζώνη Προστασίας Β1 με επιτρεπόμενες χρήσεις «αναψυχής, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, υπαίθριου αθλητισμού και πολιτιστικών εκδηλώσεων»!

Με την κατεδάφιση δεν σημαίνει ότι όλα έχουν τελειώσει, διότι υπάρχει και το γνωρίζουν, ότι η Διοικητική διαδικασία έχει να διατρέξει πολλά στάδια έως ότου εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την έναρξη του έργου.

Με την έναρξη της κατεδάφισης θέλουν να δημιουργήσουν ηττοπάθεια στους κατοίκους του Ασπροπύργου και του Θριασίου, που είναι αντίθετοι στην μετεγκατάσταση των φυλακών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ασπροπύργου έχει εκφράσει την αντίθεσή του.

Ο Δήμαρχος πρέπει να ασκήσει προσφυγή κατά της έγκρισης όπως είχε δεσμευθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο στις 12 Φεβρουαρίου 2020.

Οι μέχρι τώρα χλιαρές αντιδράσεις, και η τελευταία ανακοίνωση δημιουργούν πολλά ερωτηματικά.

Η εγκατάσταση των φυλακών δημιουργεί μια μόνιμη διαχρονικά αρνητική ταυτότητα για το Δήμο μας, όποια και να είναι τα τυχόν αντισταθμιστικά.
Η Δημοτική μας Παράταξη από τον Σεπτέμβρη του 2019, που συζητήθηκε το θέμα και σε όλες τις εκδηλώσεις που συμμετείχε και με ανακοινώσεις, είναι αντίθετη στην εγκατάσταση και στην λογική των αντισταθμιστικών και καλεί τους φορείς της πόλης καθώς και όλους τους Δημότες να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση .

Άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις για την μετεγκατάσταση των φυλακών.
Δεν θέλουμε τέτοιου είδους “Ανάπτυξη” .

Θέλουμε ΣΧΟΛΕΙΑ! ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ με τον απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και ιατρικό εξοπλισμό.
Να αποδοθεί ο χώρος στον Δήμο Ασπροπύργου για δράσεις που θα είναι προς όφελος της νεολαίας και της αναβάθμισης του περιβάλλοντος.
Αυτό είναι ένα απ τα πρώτα «Αναπτυξιακά Μέτρα» της Κυβέρνησης της Ν.Δ. που εξαγγέλθηκε, για την πόλη μας. Πρέπει να τους επιστραφεί!

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/11/2020

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Δημοτικός Σύμβουλος

Τσίγκος Αγησίλαος

Διαβάστε επίσης