Άγης Τσίγκος: Αναγκαία η μικρή παράταση των διακοπών για να μπορέσει να ανασάνει το ΕΣΥ και να ληφθούν μέτρα για ασφαλή επιστροφή Μαθητών, Εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα σχολεία

Γράφει:

Ασπρόπυργος

09/01/2022, 7:17 μμ

Η κυβέρνηση ανοίγει τη Δευτέρα τα σχολεία, ανοχύρωτα.
Είναι αναγκαία η μικρή παράταση των διακοπών για να μπορέσει να ανασάνει το ΕΣΥ και να ληφθούν μέτρα για ασφαλή επιστροφή.
Η κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπ’ όψιν την αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων γονιών, εκπαιδευτικών και ανοίγει τα σχολεία στις 10 Γενάρη όπως ακριβώς τα έκλεισε με την προσθήκη μόνο ενός επιπλέον self test.
Η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας αύξησε τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη.
Σε άλλες χώρες δεν αυξήθηκε ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τμήμα, όπως παράλογα έγινε εδώ φέτος.
Σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα κατέχει αναλογικά το μαύρο ρεκόρ παγκοσμίως σε αριθμό κρουσμάτων, θανάτων και νοσηλευομένων σε ΜΕΘ.
Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα τμήματα κλείνουν με 1 ή 2 κρούσματα. Εδώ διατηρείται το 50+1%, δηλαδή πρέπει να αρρωστήσουν τουλάχιστον 12 παιδιά για να κλείσει ένα τμήμα.
Να καταργηθεί άμεσα το 50%+1, το μέτρο αυτό αποφάσισε μονομερώς η κυβέρνηση. Είναι μέτρο πολιτικής σκοπιμότητας και όχι επιδημιολογικής ευθύνης.
Να πραγματοποιηθεί αραίωση των παιδιών στα τμήματα με ταυτόχρονη πρόσληψη εκπαιδευτικών, για πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού καθαριότητας.
Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες χορηγούνται δωρεάν τεστ PCR, εδώ πληρώνονται πανάκριβα. Στις άλλες χώρες μοιράζονται δωρεάν μάσκες αυξημένης προστασίας στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Εδώ όχι.
Να δοθούν δωρεάν ειδικές μάσκες και όλα τα είδη προληπτικού ή διαγνωστικού τεστ.
Άμεση ενίσχυση των κέντρων υγείας για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες.
Τα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν με ασφάλεια και τα παιδιά σύντομα να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ
Δημοτικός Σύμβουλος
Τσίγκος Αγησίλαος

Διαβάστε επίσης