Άγης Τσίγκος: Αβεβαιότητα και ανασφάλεια έχει δημιουργήσει η Κυβέρνηση σε όλους τους πολίτες από τα «ήξεις- αφήξεις» των αποφάσεων

Ασπρόπυργος

09/02/2021, 9:49 μμ

Δείτε το Δελτίο Τύπου:

Αβεβαιότητα και ανασφάλεια έχει δημιουργήσει η Κυβέρνηση σε όλους τους πολίτες από τα «ήξεις- αφήξεις» των αποφάσεων.

Η Κυβέρνηση έχει κουράσει με τις παλινωδίες στα μέτρα που εξαγγέλλει.

Είναι πια ξεκάθαρο, πως η πρόβλεψη και η μέριμνα δεν είναι τα πιο δυνατά σημεία της κυβέρνησης στη διαχείριση αυτού του δεύτερου κύματος.

Ως παράταξη είχαμε εγκαίρως ενημερώσει και δημοσιεύσει στις 6/4/2020 για το πρώτο κύμα και 14/11/2020, 16/12/2020 προτάσεις σε σχέση με το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 19.01.2021 το θέμα της πανδημίας συζητήθηκε με πρωτοβουλία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Στη συνεδρίαση τέθηκαν μια σειρά αιτημάτων της δημοτικής μας παράταξης, από τα οποία κάποια δεν συμπεριελήφθησαν στο ψήφισμα του Δημοτικού συμβουλίου.

Ο Δήμος Ασπροπύργου σε αρκετά ζητήματα επιλέγει να μην διεκδικεί με την ένταση και τους τρόπους που μπορεί από την κυβέρνηση, αλλά ταυτίζεται με την πολιτική της.

Ζητήσαμε την Άμεση λειτουργία του Κέντρου Υγείας στo κέντρο της πόλη μας και στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Να ζητηθεί η ενεργοποίηση του Εμβολιαστικού Κέντρου Ασπροπύργου, κατά προτεραιότητα, στο σημερινό Κ.Υ Ασπροπύργου από το οποίο βέβαια λείπουν πολλές ειδικότητες γιατρών και πρέπει άμεσα να στελεχωθεί και να έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό, για να μπορεί να εξυπηρετήσει κατά προτεραιότητα τους δημότες με σκοπό να ενταθεί ο εμβολιασμός των κατοίκων της περιοχής.

Επίσης την άμεση ενίσχυση του συγκοινωνιακού δικτυού της περιοχής, ώστε οι εργαζόμενοι της μεγαλύτερης βιομηχανικής ζώνης της επικράτειας να μην στοιβάζονται στα λεωφορεία μέχρι να φτάσουν στη δουλειά τους.

Να πραγματοποιηθεί εκ νέου ενημερωτική καμπάνια για τα μέτρα προστασίας έναντι της πανδημίας, με κάθε δυνατό τρόπο (έντυπο υλικό, ηλεκτρονικό, δημοσιεύσεις, καταχωρήσεις, ανακοινώσεις)

Να πραγματοποιηθεί διαφημιστική καμπάνια με σκοπό την ενίσχυση των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την επιβολή των περιοριστικών μέτρων

Να ζητηθεί κατ’ εξαίρεση, λόγω του παρατεταμένου κλεισίματος των επιχειρήσεων στο Δήμο μας, ευνοϊκότερη μεταχείριση τους από φορολογικές, ασφαλιστικές και τραπεζικές υποχρεώσεις.

Την ενίσχυση με υγειονομικό προσωπικό για το μοναδικό Γενικό Νοσοκομείο αλλά και Νοσοκομείο αναφοράς, της Δυτικής Αττικής, το Θριάσιο.

Πραγματοποίηση rapid test σε κάθε σχολική μονάδα σε τακτά χρονικά διαστήματα

Να ζητηθεί εμβολιασμός των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στις σχολικές μονάδες( καθαρίστριες, φύλακες, συντηρητές) κατά προτεραιότητα.

Να διεκδικήσουμε τη δημιουργία 15μελών τμημάτων και προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Να επιδοτηθούν οι αγρότες της περιοχής για τα rapid tests που έκαναν ανά 3ημερο για να είχαν τη δυνατότητα να εργαστούν στις λαϊκές αγορές. Να αποζημιωθούν για τις ποσότητες που καταστράφηκαν, λόγω της μη λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Έστω τώρα να προχωρήσουν σε στοχευμένους και εκτεταμένους ελέγχους με rapid test σε χώρους δουλειάς, καταυλισμούς και χώρους συγχρωτισμού.

Να δημοσιοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα η ακριβής επιδημιολογική εικόνα της περιοχής χωρίς να μένουν αδιευκρίνιστα σημεία.

Υπάρχει η ατομική ευθύνη για την τήρηση των μέτρων, αλλά η μεγαλύτερη ευθύνη βρίσκεται στην κυβέρνηση που πρέπει άμεσα να υλοποιήσει τα μέτρα που αναφέρουμε.

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Δημοτικός Σύμβουλος

Τσίγκος Αγησίλαος

Διαβάστε επίσης