Άγης Τσίγκος:Την 8η Μαρτίου τιμούμε τους αγώνες των γυναικών για την Ισότητα των φύλων και ίσα δικαιώματα σε όλους τους τομείς.

Γράφει:

Ασπρόπυργος

08/03/2021, 3:21 μμ

8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021
ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

Έχουν περάσει 111 χρόνια από τότε που η Σοσιαλιστική Διεθνή καθιέρωσε την 8η Μάρτη ως Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας.
Η επέτειος δεν έχει μόνο ιστορική σημασία. Οι αγώνες των εργαζομένων γυναικών που σήκωσαν και σηκώνουν καθημερινά το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και διεκδικούν από το κράτος εργασία με δικαιώματα τον προηγούμενο αιώνα, συνεχίζονται και σήμερα.
Σήμερα στην εποχή της ψηφιοποίησης και αυτοματοποίησης, την εποχή με την ραγδαία ανάπτυξη της επιστήμης υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες που μπορούν να εξασφαλίσουν σε όλες τις γυναίκες σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Για να φτάσουμε ως εδώ συνέβησαν μια σειρά γεγονότων :

8 Μαρτίου του 1857, η μεγάλη διαμαρτυρία από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, για καλύτερες συνθήκες εργασίας

1909, Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

1975, Τα Ηνωμένα Έθνη ξεκίνησαν να γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

1977, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε τα κράτη μέλη να ανακηρύξουν την 8η Μαρτίου ως Ημέρα του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των γυναικών και την παγκόσμια ειρήνη.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ……

Ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ
Δημοτικός Σύμβουλος

Τσίγκος Αγησίλαος

Διαβάστε επίσης